Bij 2 componentenlijm (ook wel afgekort met 2K lijm) zijn de 2 componenten apart verpakt in een dubbelverpakking. Het vermengen van de 2 componenten vindt plaats in een mengbuis ook wel mengneus genoemd. Voordeel van deze lijmen is een snelle uitharding en uitstekende aanvangshechting. Doordat er veel verschillende varianten zijn, kunt u het beste contact opnemen voor advies.

2 componentenlijm (2K lijm) wordt vaak ingezet voor het verlijmen van: kunststoffen, metaal, RVS, steen, beton, elektrische componenten, ABS, rubber, leer en vele andere materialen waar een uitermate sterke hechting vereist is.

Soorten

2K of 2 componentenlijm zijn vaak MMA (Methylmethacrylaat) of Epoxylijmen. Ook zijn er 2 componenten polyurethaan en 2 componenten polymeerlijmen verkrijgbaar. Omdat er zoveel varianten beschikbaar zijn is het noodzakelijk om te weten voor welke toepassing u een 2 componentenlijm wilt gaan gebruiken. Voordeel van het gebruik van deze lijm kan zijn dat u een snelle hechting wilt of wilt profiteren van de uitermate sterke eigenschappen. Vaak wordt een 2 componentenlijm gebruikt voor het verlijmen van kleine oppervlaktes. Echter heeft Lijmexpert ook verpakkingen in het assortiment voor grootverbruikers. Nadeel kan zijn dat de aangemengde hoeveelheid lijm een korte potlife (de tijd dat een tweecomponentenverf te gebruiken is nadat deze is gemengd) heeft, dit kan eenvoudig voorkomen worden door een 2-K spuitinstallatie aan te schaffen die de materialen pas mengt als ze uit het pistool komen.

Uiteraard heeft Lijmexpert diverse accessoires in het assortiment om de 2 componentenlijm te doseren, van een simpel handpistool met bijbehorende mengneuzen of mixertips tot uitgebreide 2K apparatuur.

Materialen

2 componentenlijm is geschikt voor het lijmen van de volgende materialen:

 • Kunsstoffen
 • Metaal
 • RVS
 • Steen
 • Beton
 • Elektrische componenten
 • ABS
 • Rubber
 • Leer
 • Materialen met een zware belasting
 • Buitentoepassingen
 • Steenstrips

Verpakkingen

De verpakkingen van 2 componentenlijm zijn zeer divers. Zo is de lijm leverbaar in een handverpakking van 50 ml, maar ook in dubbelkoker, blik, jerrycan, emmer, vaten en IBC’s.

Ook hebben we een uitgebreid assortiment aan accessoires om de lijm aan te brengen op de ondergrond.

Neem contact op als u twijfelt welke 2 componentenlijm verpakking het beste bij uw bedrijf past!

Private label

Bent u op zoek naar 2 componentenlijm onder het private label? Wenst u een bepaalde verpakking of stelt u specifieke eisen aan de verlijming? Al onze contactlijmen zijn leverbaar als private label. Desgewenst kunnen wij u geheel ontzorgen van labelontwerp tot dropshipment.

Bel ons Mail ons 

Contact

De Lijmexpert geeft onafhankelijk advies op het gebied van verschillende lijmen. Zoekt u een specifieke lijm om bijvoorbeeld aluminium, tapijt, EPDM ,HPL of elektronica te lijmen? Er zijn vele soorten lijmen. Wilt u een oplosmiddelhoudende lijm of wilt u liever een lijm op waterbasis? Maakt u gebruik van het juiste product en de juiste applicatiemethode? Welke materialen wilt u lijmen en hoe groot is deze oppervlakte? Wilt u meer weten over de verschillende soorten lijmen? Neem dan contact met ons op! Bel naar 0317-700 242. U kunt ons ook via de e-mail bereiken: verkoop@lijm-expert.nl


Meer informatie over 2 componentenlijm

De lijm is verkrijgbaar in veel soorten, zo zijn er Polymeer, Polyurethaan en MMA 2 componentenlijm verkrijgbaar. Ook kneedbaar metaal is een 2 component materiaal maar valt eigenlijk niet onder lijmen. Zonder de 2e component werkt de lijm niet optimaal. Meestal wordt een 2e component in de lijm toegevoegd als versneller. Dit kan ook een vocht zijn waarop 1 van de 2 componenten sterk reageert. Laat u adviseren welke 2 componentenlijm u het beste kunt toepassen!