Werkt u in de interieurbranche? Dan moet u rekening houden met verschillende toepassingen: sanitair, meubels, keukens, vloeren en andere toepassingsgebieden. Om de verschillende toepassingen aan materialen te kunnen lijmen, heeft u geschikte lijm nodig. Denk bijvoorbeeld aan PU-smeltlijmen, Siliconenlijm, Polyurethaan of Acrylaat.

PU-lijmen

PU-smeltlijmen op basis van EVA hebben een grote flexibiliteit bij de toepassing en zijn weer en hittebestendig. PU-lijm hecht goed op verschillende materialen: hout, steen, beton, metaal, staal, aluminium, pvc, edelstaal, ABS en andere keramische materialen.

Siliconenkit

Een siliconen afdichtingskit kan voor veel verschillende soorten toepassingen worden gebruikt. Denk aan het afkitten en lijmen van glazen of bouwstenen. Of het afdichten van profielglas, dilatatie en aansluitvoegen in sanitair, vloeren en wanden.

Dispersielijm

Dispersielijm is een synthetische lijmsoort die bestaat uit kleine door lijmstof moleculen ontstaande druppels. De watergedragen lijm staat zijn eigen water af om uit te dampen. De verbinding komt door verdamping tot stand. De dispersielijm is de oplossing om ondervloeren, parketten en cementdekvloeren te lijmen.

Polyurethaan

Polyurethaan is een goede oplossing om onder andere metaal, schuim, pvc en rubber te lijmen. De lijm is dus op vele gebieden toepasbaar. Dit komt doordat het de mechanische eigenschappen van kunststof met de elasticiteit van rubber combineert. Doordat het zulk sterk en duurzaam lijm is, is het bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Acrylaatkit

Voor het afdichten en opvullen van voegen en scheuren binnenshuis kan Acrylaat worden toegepast. Deze Acrylaatkit is geschikt voor de interieurbouw en bruikbaar als voegmassa voor vloeren van parket, laminaat en hout. Daarnaast kan de Acrylaatkit worden gebruikt voor het afdichten van wand- en aansluitvoegen naar vloer- en wandplinten.

Contact

Zoekt u lijm voor in de keuken, meubel- en interieurbouw? Lijmexpert geeft onafhankelijk advies op het gebied van lijmen. Er zijn vele soorten lijm. Lijmexpert geeft onafhankelijk advies op het gebied van lijmen. Lijmexpert levert exact op de wensen van de klant afgestemde producten. Wij bieden middelen en oplossingen voor de interieurbranche, zodat bedrijven efficiënter en duurzamer kunnen werken, ongeacht de locatie. Lijmexpert zorgt voor de verbinding van alle soorten materialen en toepassingen. Door ons grote netwerk en het ‘out of the box’ denken, hebben wij al vele oplossingen aangedragen!

Mail: verkoop@lijm-expert.nl Bel: 0317-700 242