Bent u werkzaam in de technische industrie? Dan is het van groot belang dat een lijm toepasbaar is op verschillende ondergronden en verschillende materialen. Daarnaast is het belangrijk dat de lijm een goede hechting heeft en stevig is.

Epoxyhars

Epoxyhars, deze taaie, sterke lijm wordt gebruik in: ski’s, modelbouw, model vliegtuigjes en vliegtuigen. In de carrosserie, voertuigbouw, wagonbouw, containerbouw, metaal en apparatenbouw wordt veelal gebruik gemaakt van deze tweecomponentenlijm. Daarnaast wordt de epoxyhars gebruikt om magneten van verzinkt staal voor elektromotoren te verbinden.

Anaerobe lijmen

Anaerobe lijmen worden toegepast bij zelfdragende constructies, lagers, schroefdraadverbindingen en metalen onderdelen.

Industrielijm

Industrielijm is op vele technische gebieden toe te passen. De elektrische industrie, afvalwatertechniek en de MRI maken gebruik van de industrielijm. Zeer geschikt voor het verlijmen van glas, metaal, keramiek, aluminium, gietijzer, gietaluminium, aardewerk, beton, hout, staal, rubber, zink, koper, natuursteen, beton, baksteen, roestvrij staal of het plaatsen op veiligheidsglas.

Lijmen voor machinebouw

Er zijn licht uithardende en UV-hardende epoxyharsen. Dankzij hun hoge transparantie en hun thermische stabiliteit, kunnen de materialen ook worden gebruikt bij de productie van optische componenten. Deze lijmen zijn geschikt voor auto en elektronische toepassingen, snelle inline processen en organische elektronica.

MS Polymeer 

MS Polymeer heeft goede mechanische eigenschappen die kan worden toegepast voor het lijmen van kabelgoten, aluminium ramen en spiegels. Daarnaast is MS polymeer uitermate geschikt voor het voegen of afdichten van bestratingen, trottoirs, tegelvloeren, scheepsdekken, naden, kieren en scheuren.

Polyurethaan hotmelt

Polyurethaan hotmelt is duurzaam, veelzijdig en sterk voor toepassingen als: binnendeuren, isolatie, elektronica, pijplassen, draadcoating, spoelen, elektronica componenten en rubber.

Contact

Er zijn vele soorten lijmen. Lijmexpert geeft onafhankelijk advies op het gebied van lijmen. Lijmexpert levert exact op de wensen van de klant afgestemde producten. Wij bieden middelen en oplossingen voor de technische industrie, zodat bedrijven efficiënter en duurzamer kunnen werken, ongeacht de locatie. Lijmexpert zorgt voor de verbinding van alle soorten materialen en toepassingen. Door ons grote netwerk en het “out of the box” denken, hebben wij al vele oplossingen aangedragen!

BEL: 0317-700 242