Montagelijm is in vele varianten verkrijgbaar. Denk hierbij aan een thixotrope variant in koker maar ook aan een dunnere variant welke spuit- of kwastbaar is. Hoofdzakelijk worden er Polymeren of Polyurethanen gebruikt als montagelijm, vanwege de goede vochtbestendigheid. De juiste lijm kiezen is niet gemakkelijk en afhankelijk van vele factoren. Wij helpen u graag met het selecteren van de juiste montagelijm.

Soorten

Bij montagelijm wordt vaak gedacht aan een kit. Nu is het zo dat voor montage van plinten, spiegels etc. vaak een montagelijm in kitkoker wordt gebruikt. Lijmexpert heeft echter vele soorten en maten in diverse verpakkingen. De hoofdsoorten  zijn voornamelijk te verdelen in Polymeer of Polyurethaan en dan in 1 component of 2 componenten. Welk type montagelijm u het beste kunt gebruiken hangt af van de eisen die u er aan stelt.

Materialen

Montagelijm is geschikt voor het lijmen van de volgende materialen:

 • Plinten
 • Spiegels
 • Sensoren
 • Hout
 • Steen
 • Beton
 • MDF
 • RVS
 • Aluminium
 • Metaal
 • Trespa
 • Plaatmateriaal

Verpakkingen

De verpakkingen van montagelijm zijn zeer divers. Zo is de lijm leverbaar in een kokerverpakking van 290 ml, maar ook in dubbelkoker, blik, jerrycan, emmer, vaten en IBC’s.

Ook hebben we een uitgebreid assortiment aan accessoires om de lijm aan te brengen op de ondergrond.

Neem contact op als u twijfelt welke montagelijm-verpakking het beste bij uw bedrijf past.

Private label

Bent u op zoek naar een lijm onder het private label? Wenst u een bepaalde verpakking of stelt u specifieke eisen aan de verlijming? Al onze contactlijmen zijn leverbaar als private label. Desgewenst kunnen wij u geheel ontzorgen van labelontwerp tot dropshipment.

Bel ons Mail ons 

Contact

De Lijmexpert geeft onafhankelijk advies op het gebied van verschillende lijmen. Zoekt u een specifieke lijm om bijvoorbeeld aluminium, tapijt, EPDM ,HPL of elektronica te lijmen? Er zijn vele soorten lijmen. Wilt u een oplosmiddelhoudende lijm of wilt u liever een lijm op waterbasis? Maakt u gebruik van het juiste product en de juiste applicatiemethode? Welke materialen wilt u lijmen en hoe groot is de oppervlakte? Wilt u meer weten over de verschillende soorten lijmen? Neem dan contact met ons op! Bel naar 0317-700 242. U kunt ons ook via de e-mail bereiken: verkoop@lijm-expert.nl


Meer informatie over montagelijm

Montagelijmen zijn er in vele soorten en maten. Wat alle montagelijmen gemeen hebben is dat het een vrij dikke/thixotrope lijm betreft. De lijm heeft namelijk direct een goede aanvangshechting nodig. U wilt immers iets monteren. Montagelijm is meestal na het uitharden vrij elastisch, echter zijn er ook varianten die volledig hard worden. Nadeel is dat de lijm dan makkelijk kan afbrokkelen. Er zijn toepassingen waarbij dit geen probleem is. Montagelijm is verkrijgbaar in twee hoofdsoorten: oplosmiddelhoudend en watergedragen. Verder is er lijm op basis van Polymeer of Polyurethaan of PU. De oplosmiddelhoudende variant is de meest gebruikte in de markt, omdat deze een snelle uitdamping en een goede hechting heeft.