Bent u werkzaam in de maritieme branche? Dan is het belangrijk om een lijm te gebruiken die zowel tegen zoet als zout water bestemd is. Daarnaast moet de lijm stevig en slijtvast zijn.

Lijmen

In de scheepsbouw wordt tweecomponentenlijm op basis van de hybride Polymeer veel gebruikt. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor de maritieme sector en toepasbaar in zowel zoet als zout water.

Epoxyhars

Epoxyhars houdt de vezeltjes van de glasmat goed vast. Een uitstekende lijm om bijvoorbeeld houten boten in elkaar te lijmen.

Afdichtingskit op Polyurethaan basis

Deze ontwikkelde lijm op basis van Polyurethaan is bestand tegen UV-licht, weersinvloeden, zeewater en zoetwater. De lijm is bedoeld voor maritieme toepassingen en wordt zowel binnen als buiten veel gebruikt in de jacht- en scheepsbouw. De lijm hecht goed op hout, metaal, keramisch materiaal, laklagen, metaalprimers en kunststof.

Polyurethaan basis is geschikt om zowel boven als onder de waterlijn te gebruiken. Met de Polyurethaan-kit kunt u lijmen, isoleren en afdichten. Denk aan de montage van huiddoorvoeren, afsluiters, instrumentengevers onder de waterlijn of het in rubberen van traditionele houten dekken in de jacht- en scheepsbouw.

Constructielijm

Constructielijm voor maritieme toepassingen is elastisch en vult spleetruimten op. De substantie hecht goed aan metaalprimers en laklagen.

Maritieme ruitenlijm

Deze ruitenlijm is geschikt voor het lijmen van kunststof ramen en glas. Een voordeel van deze ruitenlijm is dat het snel is uitgehard. De maritieme ruitenlijm kunt u gebruiken op een aluminium ondergrond, GRP, RVS, hout, 2-C coatings en kunststofglas materialen.

Contact

Er zijn vele soorten lijmen. Lijmexpert geeft onafhankelijk advies op het gebied van lijmen. Lijmexpert levert exact op de wensen van de klant afgestemde producten. Wij bieden middelen en oplossingen voor de maritieme sector, zodat bedrijven efficiënter en duurzamer kunnen werken, ongeacht de locatie. Lijmexpert zorgt voor de verbinding van alle soorten materialen en toepassingen. Door ons grote netwerk en het “out of the box” denken, hebben wij al vele oplossingen aangedragen!

Mail: verkoop@lijm-expert.nl Bel: 0317-700 242