Bent u werkzaam in de verpakkingsbranche? Dan is het belangrijk om een lijm te gebruiken met goede afdichtingseigenschappen en een stevige hechting. Daarnaast moet de lijm gemakkelijk in gebruik zijn.

Polyamide hotmelt

Voor het lijmen van consumentenverpakkingen en display assemblage kunt u het beste kiezen voor Polyamide hotmelt. De hotmelt is aangepast op lage temperaturen en standaard toepassingen. Polyamide hotmelt is ook geschikt voor  het verlijmen van diepvriesverpakkingen, speciale verpakkingen en voor verzending naar warme landen. Voor het sluiten van kartonnen dozen of trays kunt u de Polyamide hotmelt ook goed gebruiken.

Polyurethaan

Polyurethaan voldoet aan de strenge eisen van de verpakkingsindustrie. Deze lijmen zijn geschikt voor het verlijmen van flexibele verpakkingen, plastic of metalen onderlagen van flexibele verpakkingen en piepschuim. Polyurethaanlijm op basis van oplosmiddel wordt ook vaak gebruikt in de markt van de verpakking assemblage.

Cyano-Acrylaatlijmen

Cyano-Acrylaatlijmen zijn ontwikkeld om zowel flexibele als starre oppervlakken aan elkaar te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan het lijmen van fabricage- en assemblagetoepassingen.

Contactlijm

Contactlijm blijft zelfs na het aanbrengen elastisch en is gemakkelijk aan te brengen. Contactlijm is geschikt voor het lijmen van papier, karton, textiel, polystyreen-schuim, kleine stukjes hout en glas.

Karton

Karton valt met vele lijmsoorten te verlijmen. Denk bijvoorbeeld aan: de synthetische, dispersielijm, siliconen lijm, hotmelt, oplosmiddelhoudende contactlijm en watergedragen contactlijm.

Lijmen op waterbasis zijn handig om zowel karton als papier te verwerken.

Contact

Er zijn vele soorten lijmen. Lijmexpert geeft onafhankelijk advies op het gebied van lijmen. Lijmexpert levert exact op de wensen van de klant afgestemde producten. Wij bieden middelen en oplossingen voor de verpakkingsbranche, zodat bedrijven efficiënter en duurzamer kunnen werken, ongeacht de locatie. Lijmexpert zorgt voor de verbinding van alle soorten materialen en toepassingen. Door ons grote netwerk en het “out of the box” denken, hebben wij al vele oplossingen aangedragen!