Lijmen zijn er in verschillende varianten. Zoekt u een contactlijm, 2 componentenlijm of een dispersielijm? Wilt u gebruik maken van hittebestendige lijm? Lijmexpert legt u graag uit welke lijmen er allemaal zijn!

Contactlijm

Lijmexpert heeft een zeer groot assortiment aan contactlijmen. Het voordeel van contactlijm is, dat deze in de meeste gevallen snel droogt en een zeer goede aanvangshechting heeft. Om de juiste contactlijm te kiezen en te bepalen welke contactlijm voor u het beste is kunt u het beste contact opnemen voor advies.

Contactlijm wordt vooral toegepast in het verlijmen van: EPDM, tapijt, HPL, rubber, kunststoffen, vloerbekleding, hout, karton, stof, schuim, isolatiemateriaal en vele andere materialen waar een oppervlakteverlijming gewenst is.

Montagelijm

Montagelijm is in vele varianten verkrijgbaar. Denk hierbij aan een thixotrope variant in koker, maar ook aan een dunnere variant welke spuit- of kwastbaar is. Hoofdzakelijk worden er Polymeren of Polyurethanen gebruikt als montagelijm vanwege de goede vochtbestendigheid. De juiste montagelijm kiezen is niet gemakkelijk en afhankelijk van vele factoren. Wij helpen u graag met het selecteren van de juiste montagelijm.

2 componentenlijm

Bij 2 componentenlijm (ook wel afgekort met 2K lijm) zijn de 2 componenten apart verpakt in een dubbelverpakking. Het vermengen van de 2 componenten vindt plaats in een mengbuis, ook wel mengneus genoemd. Voordeel van deze lijmen is een snelle uitharding en uitstekende aanvangshechting. Doordat er veel verschillende varianten zijn, kunt u het beste contact opnemen voor advies.

2 componentenlijm (2K lijm) wordt vaak ingezet voor het verlijmen van: kunststoffen, metaal, RVS, steen, beton, elektrische componenten, ABS, rubber, leer en vele andere materialen waar een uitermate sterke hechting vereist is.

Houtlijm

De meest bekende lijmsoort is ongetwijfeld houtlijm. Houtlijm is in verschillende varianten verkrijgbaar bij Lijmexpert. D3 voor het watervast verlijmen van diverse houtsoorten. Maar ook is onze houtlijm in een D4 (kookwatervast) verkrijgbaar. We informeren u graag over de verschillen en de specificaties van de houtlijm.

Secondelijm

De secondelijm van Lijmexpert wordt vaak ingezet voor zeer kleine reparaties of herstellingen. Hier is de secondelijm dan ook uitermate voor geschikt. De naam ‘secondelijm’ zegt eigenlijk al iets over de werking hiervan. Met enkele seconden zit het te verlijmen onderdeel vast. Secondelijm wordt aanbevolen bij verlijmingen die niet groter zijn dan enkele millimeters. Voor grotere oppervlakten kunt u het beste contact met ons opnemen voor het juiste advies.

Polyurethaanlijm

Wilt u een uitstekende verlijming van uw materialen dan is Polyurethaanlijm een verstandige keuze. Bij Lijmexpert is de Polyurethaanlijm verkrijgbaar in een 1- of 2 componenten variant. Een en ander is afhankelijk welk materiaal u met de Polyurethaanlijm wilt gaan verlijmen. Ontdek de voor- en nadelen van de Polyurethaan verlijming door contact op te nemen met Lijmexpert!

Hittebestendige lijm

Vaak zijn er specifieke eisen waarom er een hittebestendige lijm toegepast moet worden. Er zijn specifieke lijmen welke een hittebestendigheid hebben tot wel 160 graden Celsius. Bent u op zoek naar een specifieke toepassing voor de hittebestendige lijm? Lijmexpert kan u helpen. Bel, Whatsapp of mail ons!

Mail: verkoop@lijm-expert.nl Bel: 0317-700 242 Whatsapp: +31 6 34020007

Contact

Er zijn vele soorten lijmen. Wilt u een oplosmiddelhoudende lijm of wilt u liever een lijm op waterbasis? Welke materialen wilt u lijmen en hoe groot is deze oppervlakte? Bent u op zoek naar een lijm onder private label of in een specifieke verpakking?